Jul i 39 grader - Kan man det?

Mit elskede hus i Danmark

hus

Der er en del, der har spurgt til, hvad vi har gjort med vores hus I Danmark imens vi bor i Singapore.

Mod slutningen af 2012 købte vi et ny renoveret hus, som vi stadig er SUPER glade for. Da vi fik tilbuddet om at flytte til Singapore, havde vi kun boet der i 2 1/2 år.

Jeg gik RIGTIG meget op i vores hus, da vi boede i DK. Jeg brugte meget tid på indretning, haven der skulle spille osv. Da vi blev enige om at flytte til Singapore var en af de ting jeg havde allersværest ved at sige farvel til faktisk vores hus! Derudover havde vi verdens bedste naboer. Den slags naboer, hvor man bare vælter ind over hækken uden aftaler, impulsive grillaftener, leg på vendepladsen osv. Kunne vi forlade det!!!? .. Ja det kunne vi så åbenbart godt.

Da vi sagde ja til den nye kontrakt her i Singapore ville jeg allerhelst lade huset stå tomt. Min mor kunne evt. bo i det i en periode, da hun selv havde planer om at sælge. (Men midt i det hele måtte hun kæmpe med et grimt kemo-forløb, så det var ikke det rigtige tidspunkt for hende at flytte på!)

Da vi regnede lidt på det, synes jeg pludselig, at det var lidt “frås” bare at have det stående tomt. Vi betaler også skat af vores godtgørelse på huset i Singapore så alt i alt ville vi have boligudgifter for noget, der minder om 30.000 kr. om måneden! Bare for at bo! Og vi kunne endda kun bo et af stederne. Så der blev jeg sgu lidt nærig.

Vi besluttede derfor at vi ville forsøge at leje det ud. Det gik stærkt, og der er nu en sød mand på 40+, der bor i vores hus på en kontrakt i de næste 2 år.

Jeg må dog sige, at jeg synes det er underligt, at der bor en ”fremmed” mand i vores hus. Jeg ved godt, at der også boede nogle inden vi købte huset, men det er bare ikke det samme. Vi havde oprindelig tænkt, at det var der vi skulle bo de næste 30 år, og nu bor der en anden i vores hus…

Af en eller anden årsag har jeg dog lagt huset i Danmark mere og mere fra mig – ”nu er jeg jo her i Singapore”

Camilla ❤️

3 kommentarer

 • Christina

  Har lige fundet din blog og er med stor fornøjelse gået i gang med at læse med, da min mand og jeg også forestiller os/drømmer om en udstationering inden for de næste par år. En af none største betænkeligheder er netop vores dejlige hus, som jeg ikke ønsker at sælge. Men jeg havde egentlig forstået, at hvis man beholder sit hus i Danmark, skal man betale dansk skat af sin indkomst i udlandet….?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hej Christina. Som det også er tilfældet med mange andre lande har Singapore dobbeltbeskatningsoverenskomst med Danmark. Det betyder, at du er skattepligtig i det land, hvor du har dit tilhørsforhold. For børnefamilier er det ret nemt at angive, hvor man har sit tilhørsforhold nemlig, hvor familien har adresse og hvor børnene går i skole. Derfor skal du ikke betale skat i Danmark på din indkomst i Singapore selvom du beholder din bolig i DK, så længe du har adresse osv. i Singapore. Dog skal du betale dansk skat af eventuelle lejeindtægter osv. som du måtte have, hvis du lejer din danske bolig ud..

   Vi havde det præcis på samme måde. Vi ville for alt i verden ikke sælge vores hus, men nu hvor vi nyder Singapore mere og mere overvejer vi faktisk at sælge det alligevel – det må være tegn på, at vi er blevet glade for udlandet 🙂

   Kan kun sige at får I muligheden for at få en udstationering, så gør det! Det kan klart anbefales!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan godt forstå den model i har valgt. 30.000 kr i husleje i måneden lyder liiidt vildt, og man skal jo også leve når man kommer hjem igen. Men kan godt forstå det er en underlig tanke, at der bor “en fremmed” i jeres hus. Ens hus/lejlighed er nok noget af det mest private og personlige overhovedet. God det hjælper lidt at tænke, at der jo også boede nogle der før jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul i 39 grader - Kan man det?