Min veninde er rejst hjem... - Snøft!

Hjemve!!!

expat singapore

Jeg har for første gang i de snart 7 måneder vi har boet hernede haft lidt hjemve de sidste par dage… Ikke hjemve på den måde, at jeg vil rejse hjem, men bare lidt savn til DK alligevel.

Jeg har lige haft besøg af min veninde fra DK i en lille uge, og det kom faktisk efter hun rejste. Jeg kom til at savne alt det, der er dejligt ved DK: venner, familie, naboer og især vores pigers venner!

Celina (vores store på 9 år) har skrevet lidt sammen med sine venner og veninder fra klassen på whatsapp. Men det er oftest kun, når jeg siger, at nu SKAL hun altså svare. Hun siger hun savner dem, men ikke vil skrive med dem – hun vil være sammen med dem! Det er jo desværre lidt svært.

Tror det der fylder i mig er om mine piger nu er helt okay…! Har mine børn det ikke godt har jeg det jo 100 gange være! De brokker sig ikke selv, og de siger hellere ikke noget om at de ville hjem, men Celina havde en større og tættere vennekreds i DK. – Det går mig på, at hun ikke har det samme her! I weekenden fik hun lov at invitere nogle piger over til et lille pool-party i håb om, at det kunne knytte hende tættere til hendes bedste venner her. En dag Celina virkelig så frem til! ❤️ 

Jeg talte med en, der har boet hernede i 11 år. Hun nævnte, at hun også havde op og nedture, så jeg skulle være helt rolig. Jeg har hørt fra flere, at der kan komme en nedtur efter 6 måneder væk hjemmefra – Det passer jo så meget godt med mig! Men det er også lidt en “både og” følelse – da vi var i DK i julen, der glædede jeg mig til at komme tilbage til Singapore.

Indtil nu har jeg ellers INTET hjemve haft.. Måske er det hele bare først ved at sætte sig rigtigt nu. Vi bor laaaangt væk fra alt, hvad vi har kært i DK. Det er ikke bare en lang ferie, selvom det til tider godt kan føles sådan ❤️ 

Camilla❤️ 

6 kommentarer

 • Lene

  Åhh jeg kender det, og har også hjemve for tiden. Vi nærmer os 3 års dagen for afrejsedagen fra DK, og det er det der trykker. 3 år fra veninder, familie og vores skønne hus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Nej det er da også længe! Men talter med en hernede som har boet her i 11 år, hun siger at hjemve kommer og går. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Du og din danske venninne Rikke skriver så mye likt på bloggen samtidig. Planlegger dere? Som dette innlegget…..men ikke første gangen. Ha en fin dag isolen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hej Lise, Nej vi planlægger på ingen måde hvilke indlæg vi skal ligge op. Jeg skriver lige fra hjertet, og hvis vi får skrevet om noget af det samme er det nok fordi vi er på samme eventyr. Vi flyttede herned på samme tid, vores børn går i klasse sammen, og Rikke og jeg ses som veninder. Så vi oplever meget det samme! Det kan nok ikke undgås at vi skriver noget af det samme.

   Nu henviser du til dette oplæg. Jeg har for nogle dage siden talt med Rikke om at vi begge havde lidt hjemve, og så er det jo naturligt at dele det herinde, da det er det jeg (og også Rikke), bruger bloggen til. (At komme ud med vores tanker og dele det vi oplever med jer som læser med.) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Sidder her i NY og har boet her i 2 år til Maj. Jeg blir også ramt af hjemve ind imellem. Desværre og heldigvis. Desværre; fordi det ikke er rart. Det er nogle svære og lange dage, som jeg allerhelst bare ser blir overstået. Imorgen er altid en ny og bedre dag!!!! Heldigvis; fordi det bekræfter mig i, at jeg er et menneske med følelser og selvfølgelig savner jeg min familie og venner helt vildt!!!!!
  Tænkte idag, at hvor kunne det være dejligt hvis min mor liiiiiige kunne komme forbi til hjemmebag og kakao( her er minus 25 grader)…. 10 min efter skrev hun en besked om, at nu ville hun køre over og besøge Morten( min bror) og hans familie:-(.. Et stik i hjertet, da det var det eneste jeg lige havde lyst til idag. Hjemve er en del af “gamet” desværre og heldigvis!!!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ja ved godt det er det vi har givet afkald på, en hage ved at “tag på eventyr”…! 🙁
   Åh det var da også lige brænde på bålet. <3

   Siger også til mig selv at der er så meget andet godt hernede, og for vores vedkommende er det ikke for evigt vi er væk.
   Det er nok også mest mine piger's veninder "jeg" har mest savn til, da jeg ikke synes mine piger har 100% det samme her. De trives helt klart godt, men jeg savner på deres vegne samme sammenhold som de havde til venner og veninder i DK.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min veninde er rejst hjem... - Snøft!