Status: 2 måneder i Singapore

Easy Living – Livet med maid!

Skærmbillede 2015-09-25 kl. 20.27.25

 

Som lovet er der her et indlæg om, hvordan det er at have en maid!

Jeg kan starte med at sige – JEG ELSKER DET 🙂 Det er ren forkælelse.

I Singapore er det normalt at have maid og når der er sociale arrangementer osv. forventes det at familierne har en maid. Det er nok 95% af alle familier med børn, der har en maid. Desværre er der mange, der ikke behandler dem særlig godt og især nogle af de lokale pisker alt, hvad de kan ud af dem. Der er stort set ikke nogen regler for dem, hvor længe de må arbejde, hvad de skal have af pauser osv. (Utroligt nok da Singapore er et land med regler for ALT – Næsten..). De anbefaler dog, at maiden får 8 timers søvn – så kan de også arbejde mere effektivt, som der står i anbefalingen.. WTF!?

Da vi skulle til Singapore var det vores udgangspunkt, at vi ikke skulle have en maid. Vi klarer os jo fint derhjemme uden. Men alle huse har et værelse til maid, og vores hus har et ret stort område til maid med eget badeværelse og køkken osv. Derfor virkede det alligevel som en god løsning især, når Michael næste år kommer til at rejse meget med arbejdet, så jeg har en hjælpende hånd.

Vi fandt vores maid på facebook i en gruppe for danskere i Singapore. Der var en familie, som skulle tilbage til Danmark og så HAPS overtog vi Lily. Det er en ret stor fordel, at hun kender den danske kultur og hygiejnestandarder(!).

Vi har lavet en plan for hende om, at hun står op kl 6.30 og gør morgenmad klar på alle hverdage. Hun hjælper med at få pigerne i skoleuniform og ud af døren. Efterfølgende rydder hun op, lufter ud og gør rent i hele huset. Vi har aldrig haft så pænt strøget tøj og redte senge hver dag. Ja og aldrig har jeg haft sådanne en orden i min undertøjskuffe, trusserne ligger PÆNT foldet sammen og snor lige! 😉

Jeg ønsker selv at vaske vores tøj eller i det mindste sætte det over, så jeg ved det bliver gjort rigtigt. Hun hænger det bagefter til tørre, putter i tørretumbleren og stryger det.

Lily handler ind hver 2. dag, og jeg synes, at hun laver mad rigtig fint, så hun køber ind til det og laver gode basale retter, som børnene kan lide. Pigerne siger til Lily : “We loooove your food Lily”.

Kl. 15:30 kommer pigerne og jeg hjem fra skolen og der har Lily snack og drikke klar.

Kl. 17.00 begynder hun at lave mad. kl. ca 17:30/18.00 spiser vi, og imens vi spiser lukker hun gardinerne for og gør pigernes senge klar til natten. (Efter eget ønske spiser hun sin egen mad for sig selv)

Når vi er færdige med at spise rydder hun køkkenet og siger godnat kl ca 19.00 og smutter ned til sig selv. (Hun holder flere pauser i løbet af dagen.)

Vi er rigtig glade for hende, hun ser ALT, tænker selv og er SUPER sød over for pigerne.
For hver dag bliver pigerne gladere og gladere for hende. (Hænger også sammen med at pigerne forstår mere og mere engelsk, så de bedre kan kommunikere med hende)

Generelt er hun god til at gøre sig “usynlig”, så man ikke føler man har en “gæst” på besøg.

Det er som at bo på hotel i sit eget hus. Jep – easy living !

– Camilla ❤️

6 kommentarer

 • Maja

  Må jeg spørge hvad hun tjener? Ikke for at dømme jer, men fordi vi selv skal afsted. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ja det må du gerne Maja, det er forskelligt hvor meget man lønner dem. Men vi ligger okay i lønning, da vores havde gode papir. Samlet med alt er det ca. 5.000kr. pr. måned. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I Dubai er det også normen at børnefamilier har en maid. Jeg var selv lidt ambivalent mht. det her med at skulle have en fremmed boende i huset og da vi ikke har børn, var det helelr ikke nødvendigt at have en live-in maid. Vi har dog lige bestilt rengøringshjælp som kommer 4 timer hver uge, og det er fantastisk. Som du skriver, så er det skønt at der altid er ryddet op og strøget tøj:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ja havde vi ikke sådanne et stort hus, så tror jeg også “kun” vi havde haft rengøringshjælp, det er da bare ALLE pengene værd. Vi har også haft rengøringshjælp derhjemme i mange år, og det er virkelige dejligt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linet quist

  Åhh fedt med hjælp, det gad jeg godt (Hvis jeg havde så stort et hus) Arbejder hun også i weekenden? For 12 timer om dagen er os en lang arbejds dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ja hun arbejder lørdag, her har man kun fri om søndagen. (Det har hun naturligvis også)
   Men hun arbejder ikke helt 12 timer om dagen.. 🙂 Der er mange pauser da vi ikke hele tiden har noget at lave til hende. Men det har jeg det også fint med. Hun er hele tiden i bund med fx rengørningen, så det er ikke det helt store hun skal igennem hver dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status: 2 måneder i Singapore