Night Safari - Singapore

4 uger på international skole

International skole Gess Singapore

Vi venter på bussen på vej til skole

Nu er det 4 uger siden pigerne startet i skole. De hele er stadig meget ny, og det er stadig en positiv oplevelse. Jeg er så lettet over, at de bare har taget det i stiv arm og ikke lader sig gå på af, at hverdagen er svær med en masse engelsk, som de ikke forstår. Det sværeste dag har været Celinas skolestart, hvor jeg var parat til at rejse hjem igen med det samme! (Læs om hendes start her!).

Der er stor forskel på, hvordan Celina og Maya griber den nye hverdag an dog. Celina er bare rigtig målrettet, og hun VIL lære engelsk. Hun øver meget herhjemme og er ikke bange for at prøve det svære sprog af, når hun leger med de amerikanske og tyske naboer. Hun havde også den fordel, at hun havde haft en smule engelsk i skolen. Jeg synes, at det går rigtig hurtigt, og det er imponerende, at hun allerede kan kommunikere med naboerne.

I skolen har hun fået en pris for at være “Risk Taker” – Ikke være bange for at prøve nye ting, løse problemer og dele idéer med andre. Hun var rigtig stolt – og det er vi også!

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 21.11.44

Celina’s Award – Sammen med vaserne fra Kähler (Link)

Maya går i 1. klasse og er kommet direkte fra mini-sfo (nærmest børnehave) til 1. klasse. I Singapore opdeler man børn efter alder ved skolestart og ikke efter kalenderår, som man gør I Danmark. Hun er derfor en af de yngste i hendes klasse og har nærmest sprunget et klasstrin over.

Hun har en dansk veninde i klassen, som er i præcis samme situation, så de læner sig meget op ad hinanden. Det betyder også, at de ikke er tvunget til at bruge engelsk hele tiden og derfor bliver læringskurven nok ikke helt så stejl (hvilket jeg synes er rigtig fint). Maya hviler meget i sig selv, så hun trives og er glad. Det er helt tydeligt, at hun ikke synes det er så vigtigt at lære engelsk (de andre kan jo bare lære dansk, hvis de vil kommunikere med hende… :)).

Vi har lige øvet ABC på engelsk og det klarer hun flot ligesom vi er igang med 12 engelske “guldord” som er de mest benyttede på engelsk. Hun skal nok få det lært. Alt i alt klarer hun hverdagen flot, men selvfølgelig er der enkelte dage, hvor der skal lidt frustrationer ud, når hun kommer hjem.

Der er flere expats og lærere, der fortæller, at de kommer til at forstå alt engelsk, når vi nærmer os jul. Vi synes de 4 uger på skolen allerede har gjort meget, så det skal nok passe. – så bliver det hele meget sjovere.

Men alt i alt går det godt!

– Camilla

 

9 kommentarer

 • Emily

  Hej!

  Dine piger skal nok lynhurtigt samle op på sproget. Er selv expat i England, med en dreng på 4. Han kunne ikke et ord engelsk da vi kom herover, og startede først med at lærer det i januar. Han taler nu flydende, og kan forstå alt der bliver sagt. Massere af historier, tegnefilm, film, leg eller hvad dine piger nu kan lide, på engelsk er vejen frem til hurtig indlæring. 🙂
  Og må jeg lige påpege hvor fantastisk modige og dygtige dine piger er, så sejt!

  Held og lykke med fremtiden, glæder mig til at læse mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ja synes også jeg kan høre noget nyt hver dag, og vores yngste kalder også flere og flere ting ordet på engelsk og ikke dansk. Ja og der er kun gået 4 uger. Det skal nok gå stærkt pludseligt. 🙂 Lyder ellers også dejligt med at være expat i England, nyd jeres oplevelse sammen. Held og lykke til jer også. ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er godt nok seje og modige 🙂 Hvad er de 12 Golden words?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hvor er de bare seje jeres piger, det er så flot at på så kort tid at omstille sig.
  Det må være svært at skulle lære et sprog som alle omkring en taler, men de har da super gå på mod jeres piger.
  Så Flot
  Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ja vi er også stolte af de bare har taget det hele i stiv arm! ❤️ Celina vores ældste taler om hun nu også vil lære Tysk.! (Det er jo en tysk skole så der er mange tyske børn) MEN vi holder os lige til det engelske til det sidder der 100%. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvad er en expat?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Godt du spørg for det er der faktisk flere der har spurgt mig om efter jeg har skrevet det. 🙂 Det betyder “En/flere person/personer der bor ude i et andet land for en periode end det land de oprindeligt kommer fra”. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvilken 12 ord er det i øver?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   De 12 guld ord er: a, and, be, I, in, is, it, of, that, the, to, was. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Night Safari - Singapore